neděle 22. dubna 2012

Anonymous a nesouhlas s Kalouskem

Údaje o hacknutém webu ministra Kakouska (http://www.miroslav-kalousek.cz.) se rozšířili po celém českém internetu tak rychle jako průjem v mateřské školce. Podrobnosti o hacknutí si můžete přečíst třeba zde (bpn20.cz). Nechci zkoumat kolik je na tom všem pravdy a zda za tím opravdu stáli Anonymous. Nechci polemizovat ani s obsahem sdělení, které se na webu ministra objevilo. Ve své podstatě mají pravdu. Ale! Takových to výkřiků můžete po 20 hodině najít v každé putyce hned několik. Kde je ale nějaký nástin řešení?

Většině z nás se současným stavem naší politiky nesouhlasí. Korupce, nedodržování slibů a závazků, kmotrovské smlouvy a kálení na voliče z vyšších pater se prostě nikomu z nás nelíbí. K tomu připočtěte stav, kdy v hodinu H, před volební urnou není příliš prostoru pro manévrování a volíte prakticky nejmenší zlo. A to prosím volíme naší budoucnost. Pokud se rozhodnete nevolit, jste v konečném podílu podepsáni pod neúspěchem minimálně stejnou měrou jako ti co volili.

Prosím tedy Anonymous aby přestali bezduše troubit a vykřikovat do světa svůj nesouhlas a začali jako opravdoví občané podávat konkrétní návrhy jak to celé změnit. Pokud půjde o názory smysluplné, realizovatelné a odpovídající mému žebříčkem hodnot, půjdu vás klidně volit.

Článek vznikl jako reakce události popsané v textu ze serveru bpn20.cz

pondělí 2. dubna 2012

60 minut premiéra Petr Nečas

Ve nedělním vystoupení Otázek Václava Moravce byl na koberečku premiér České republiky Petr Nečas. Jeho vystoupení bylo pro mě příjemným překvapením. Člověk by na malou chvíli věřil, že máme ve vedení naší země celkem rozumně smýšlející politiky.

Premiér podpořil současné vedení BIS, zastal se drobných podnikatelů a celkem rozumně mluvil o podpoře naší ekonomiky. Můj osobní pocit z jeho vystoupení bylo nanejvýš pozitivní. První pozitivní pocit týkající se našich politiků v tomto roce. Bohužel ne na dlouho.